Personal update – Stage, stage en nog eens stage

Zo, dat is een flinke tijd geleden! Sinds ik in augustus begonnen ben met mijn stage, schiet het bloggen er een beetje bij in. In dit artikel vertel

Afgelopen augustus ben ik aan mijn tweede schooljaar van mijn opleiding tot management assistant begonnen. En het begin van het tweede jaar staat in het teken van stagelopen. Tot januari loop ik 40 uur per week stage als management assistant bij Theek 5, een grote bibliotheekorganisatie. Wanneer ik dit vertel aan leeftijdsgenoten is hun eerste reactie iets van: “Nou, daar zou ik niet aan moeten denken, dat is toch hartstikke saai!”. Vaak is het zo dat het beeld dat zij hebben over het werken op het hoofdkantoor van een bibliotheek, dat er niks te doen is en je alleen met boeken bezig bent. Nou, ik kan je vertellen dat zij dat compleet verkeerd indenken. Ik heb altijd wat te doen, er gebeurd namelijk veel meer achter de schermen van een bibliotheek dan de meesten denken. Zo worden er veel activiteiten georganiseerd en er wordt veel aandacht besteedt aan taalvaardigheid. Ik ben op kantoor niet alleen de assistant van het management en de directie, maar eigenlijk van alle afdelingen op het kantoor, waardoor er dus altijd wel iets voor iemand te doen is.

Hoe bevalt stage?
De vraag die ik het meest te horen krijg, is toch wel hoe het bevalt op stage. Nou, ik kan je vertellen dat het prima bevalt! De lange dagen vallen me best zwaar, waardoor ik stiekem toch wel weer naar school verlang. Maar als ik echt puur kijk naar de stage zelf, bevalt het mij hartstikke goed. De werkzaamheden vind ik leuk, er hangt een ontzettend fijne sfeer op het kantoor en er is enorm goede begeleiding. Ik heb echt geluk dat ik op deze stageplek terecht ben gekomen!

Wat heb ik tot nu toe geleerd van stage?
Wat ik tot nu toe geleerd heb op stage is vooral hoe het werk als management assistant er in de praktijk aan toe gaat. Natuurlijk heb ik op school opdrachten gehad die op de praktijk zijn gebaseerd, maar je weet pas echt hoe iets werkelijk gaat, als je het officieel doet. Ook heb ik geleerd dat ik het werk heel leuk vind, maar dat ik iets met meer uitdaging zoek. Nu is het zo dat Theek 5 een stichting is en dat er bij een commercieel bedrijf misschien al meer uitdaging is. Doordat ik merk dat ik meer uitdaging wil, ga ik een juridisch keuzedeel volgen op school, waardoor ik bij mijn volgende stage aan de slag kan bij een juridisch bedrijf. Ik heb altijd al veel interesse gehad in de juridische wereld, dus ik denk dat dit wel bij mij past en mij meer uitdaging zal geven!

Hoe nu verder?
Tot januari ligt mijn focus 100% op mijn stage en op het in leven houden van mijn sociale leven. Daarom zal ik hier weinig artikelen plaatsen. Na januari ga ik weer naar school en zal ik meer tijd hebben om hier wat van me te laten horen.

Tot snel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *