Over Mij

Hoi! Ik ben Quinty Lagrouw, een 18-jarige meid uit een klein dorpje in Brabant. Ik ben opgegroeid in Tilburg en ben daar nog vaak te vinden. Naast Tilburg kom ik ook regelmatig in andere steden om te shoppen en hotspots te bezoeken. Als ik op ontdekkingstocht ben in die steden, ga ik altijd op zoek naar een boekenwinkel. Dit zul je waarschijnlijk niet snel uit de mond van een 18-jarige tiener horen, maar ik ben dol op lezen!

In het dagelijks leven ga ik 5 dagen per week naar school. Ik zit in het eerste jaar van een mbo-opleiding tot management assistant. De opleiding vind ik erg bij mij passen, want ik ben het liefst de hele dag aan het plannen. Laat dit nou net een van de taken van een management assistant zijn!

Mijn liefde voor schrijven is er al van jongs af aan. Op de basisschool werd ik enthousiast als we een verhaaltje moesten schrijven, in tegenstelling tot mijn klasgenoten. Ook op de middelbare school vond ik het niet erg om een boekverslag of een werkstuk te maken. Ondanks dat de onderwerpen vaak enorm saai waren.

Ook mijn liefde voor lezen is er al van jongs af aan. Als klein kind las ik erg veel. In de kleuterklas ging ik elke week naar de bieb en ik had zelfs mijn moeder overgehaald om biebmoeder van de klas te worden, zodat ik alle boeken kon uitzoeken. Van groep 8 tot de 3e klas op de middelbare school, heb ik bijna geen leesboek meer open gehad. Ik las voor Nederlands wanneer het moest en vond het op dat moment nooit erg, maar vrijwillig las ik nooit. Tot we in de 3e klas boeken van de leeslijst moesten lezen. Ik ontdekte veel mooie boeken en ben weer meer gaan lezen. Een paar jaar geleden kwam ik uit het niets een boekenvideo op YouTube tegen, waardoor ik Young Adult boeken heb leren kennen. Tegenwoordig lees ik bijna altijd Engelse Young Adult boeken, maar ik maak ook ruimte voor andere genres en Nederlandse schrijvers.

Deze blog is niet het begin van mijn blogcarrière. In groep acht leerde ik de term bloggen kennen en ben ik er zelf ook een gestart. Daar stopte ik al snel mee, omdat ik geen reacties kreeg. Een paar jaar later miste ik het bloggen toch wel en ben ik opnieuw begonnen. Na een jaar lang een gratis WordPress blog te hebben gehad, werd het tijd voor een eigen domein en ben ik justquinty.nl gestart. Via dat domein heb ik 3 jaar lang geblogd en zelfs een aantal keer samengewerkt met bedrijven. Begin 2019 kreeg ik het gevoel dat ik opnieuw wilde beginnen en ontwierp ik een nieuwe site en een nieuw logo. Sinds mei 2019 staat de nieuwe versie van justquinty.nl online.