Mijn doelen voor 2020

Sinds een paar jaar stel ik doelen op voor het nieuwe jaar. Hiervoor heb ik wel aan goede voornemens gedaan, maar zoals bij de meesten verdwijnen die goede voornemens na een aantal weken weer in de prullenbak. Met doelen werkt het bij mij anders. Een doel klinkt voor mij realistischer; iets waar ik echt naartoe wil werken. Voor 2020 heb ik 6 doelen opgesteld. Lees je mee?

36 boeken lezen

Lezen is iets wat ik heel fijn en leuk vind om te doen, maar het is ook iets waar ik te weinig tijd voor vrij maak. Vaak verkies ik Netflix, tv of YouTube boven een boek en dat wil ik veranderen. Er zijn namelijk zoveel boeken die ik nog wil lezen, maar waar ik gewoon niet de tijd voor heb als ik veel Netflix, tv en YouTube blijf kijken. Netflix kijken kies ik altijd bewust voor, maar het komt ontzettend vaak voor dat ik tv of YouTube kijk puur uit verveling. Op die momenten wil ik in 2020 een boek erbij pakken. Om 36 boeken te lezen in 2020 zal ik elke maand 3 boeken moeten lezen. Dit is zou zeker haalbaar moeten zijn. Om op de hoogte te blijven van mijn leesactiviteit kun je me volgen op Goodreads of een kijkje nemen op mijn reading challenge pagina!

Maximaal 3 boeken kopen

Ondanks dat ik dus meer boeken wil lezen, wil ik in 2020 minder boeken kopen. In mijn boekenkast staan ongeveer 25 ongelezen boeken en sinds september heb ik een bibliotheekabonnement. Het is dus zeker niet nodig om boeken te kopen. Het is dan weer niet zo dat ik maar 3 boeken erbij mag krijgen in 2020. Ik kan bijvoorbeeld voor mijn verjaardag nog wel boeken vragen als cadeau.

Mijn rijbewijs halen

In 2020 wil ik eindelijk mijn rijbewijs halen. In oktober 2018 ben ik al begonnen met lessen, maar door een rijtest die ik moest doen vanwege de gezondheidsverklaring is er erg veel vertraging geweest in het proces. Mijn theorie heb ik afgelopen mei al gehaald en 18 november heb ik al een poging gedaan om mijn rijbewijs te halen. Helaas ben ik toen op 1 foutje gezakt… 13 januari mag ik het opnieuw proberen en ik hoop dat ik dan eindelijk mijn rijbewijs haal!

Genieten van Mallorca

Dit jaar ga ik voor het eerst met een vriendin op vakantie! We gaan naar Mallorca voor een echte “partyvakantie”. Ik zal ook voor het eerst gaan vliegen, wat ik ontzettend spannend, maar ook super gaaf vind. We zijn al volop voorbereidingen aan het treffen en ideeën aan het ophalen. Ik ben dus stiekem nu al een beetje aan het genieten van onze vakantie op Mallorca.

Uit mijn fashion comfort zone stappen

2019 was een jaar waarin ik erg onzeker was over mijn kleding. Na een dagje shoppen kwam ik vaak met lege handen thuis, omdat ik niks goed vond staan of passen. Het eerste is nog een beetje realistisch, maar ik was sowieso veel te kritisch. Omdat ik een erg slanke bouw heb, zitten t-shirts en truitjes bijna nooit strak, terwijl ik dat juist zo mooi vindt. Als een t-shirt of trui maar iets te oversized was, legde ik het linea recta terug in de winkel. Ook kocht ik bijna alleen zwarte kleding, omdat ik dacht dat kleuren mij niet stonden. Ik zag bijvoorbeeld een leuke rode trui hangen en dacht al gelijk “Wat een leuke trui! Maar ja, die kleur staat mij sowieso niet”. Zonder de trui überhaupt een kans te geven liet ik hem hangen.

Dit wil ik veranderen! Eind 2019 ben ik hier al mee aan de slag gegaan en ik ben al wat minder kritisch geworden. Maar in 2020 wil ik vaker uit mijn fashion comfort zone stappen. Ik ga dus juist wél die trui passen met de kleur waarvan ik denk dat het mij niet zal staan en soms kan oversized juist hartstikke leuk zijn.

Duurzamer leven

Voor mijn gevoel is 2019 het jaar waarin de klimaatverandering echt duidelijk is geworden. Omdat ik niet wil dat het klimaat verslechterd, wil ik aanpassingen maken in mijn leven. Ja, lekker in contrast met naar Mallorca vliegen, ik weet het. Maar aanpassingen om klimaatverandering tegen te gaan, hoeven niet gelijk je hele leven op zijn kop te zetten. Ik zal vooral beginnen met minder plastic in mijn leven brengen en duurzamere aankopen doen. Vanaf 2020 zul je mij dus zien rondlopen met een gevulde dopper en een koffie to-go uit mijn reusable Starbucks beker.

Zo, dit zijn ze dan; mijn doelen voor 2020. Heb jij doelen opgesteld voor 2020?

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *