Juli tbr | 3 boeken die ik in juli wil lezen

De tbr-stapel die ik heb gemaakt voor juli is redelijk ambititieus. De laatste maanden heb ik niet meer dan één boek per maand gelezen, maar omdat juli mijn enige volle maand vakantie is, wil ik mezelf een beetje uitdagen. De laatste 10 dagen van juli ben ik op vakantie, waardoor je zou denken dat ik deze boeken wel uitgelezen krijg. Toch ben ik hier niet zo zeker van, omdat ik op vakantie vaak de hele dag met vrienden ben en dus weinig tijd heb om te lezen.

Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children – Ransom Riggs

Ik moet bekennen dat ik hier een beetje valsspeel, want ik ben al aan dit boek begonnen. Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children gaat over Jacob, een 16-jarige jongen, die naar een eiland aan de kust van Wales reist. Daar vindt hij de resten van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children (in het Nederlands: het huis van Miss Peregrine voor bijzondere kinderen). Tijdens het verkennen van het huis, wordt het duidelijk voor Jacob dat de kinderen niet alleen bijzonder waren, maar ook gevaarlijk én dat ze op bijzondere wijze ook nog in leven zouden kunnen zijn.

Door de creepy foto’s in het boek, dacht ik dat het een horror verhaal was. Nu ik de eerste 100 pagina’s gelezen heb, weet ik dat dit niet zo is. Het boek is tot nu toe wel creepy, maar het houdt me ’s nachts niet wakker.

P.S. I Still Love You – Jenny Han

P.s. I Still Love You is het tweede boek in de To All the Boys I’ve Loved Before serie. Dit boek volgt Lara Jean vanaf het punt waar het vorige boek ophield. Ik heb ontzettend veel zin om weer te lezen over Lara Jean en haar omgeving. Ik vind Lara Jean een heel leuk karakter en ik herken veel van mij in haar. Helaas kan ik niet vertellen waar dit boek precies over gaat, omdat ik niks wil spoilen van het eerste boek.

Veel van jullie zullen To All the Boys I’ve Loved Before kennen van de Netflix film. De film komt erg overeen met het boek, maar is in sommige gevallen toch anders. In 2020 komt dit tweede boek als verfilming op Netflix en ik ben benieuwd hoe deze overeen gaan komen.

Harry Potter and the Half-Blood Prince – J.K. Rowling

Het is alweer een jaar geleden dat ik het vijfde boek uit de Harry Potter serie las. Omdat ik het geen leuk idee vind dat ik na de laatste twee boeken nooit meer een nieuw Harry Potter verhaal kan lezen of kijken, blijf ik ze maar uitstellen. Toch wordt het hoog tijd dat ik de serie uitlees. Dus vandaar, het zesde boek uit de Harry Potter serie. In dit boek volgen we natuurlijk de avonturen van Harry, Ron en Hermione op Hogwarts. Dit boek is alweer het een na laatste boek, dus we beginnen ook dichter bij de eindstrijd te komen. De film heb ik al wel gezien, dus ik weet wat er zo ongeveer gaat komen, maar toch zitten de boeken altijd vol verassingen.

Dit zijn de drie boeken die ik in juli hoop uit te lezen. Ik vind het jammer dat ik de afgelopen maanden minder heb gelezen, dus ik ga zelf ook maar weer wat tips toepassen uit mijn artikel over hoe je meer kunt lezen. Als je op de hoogte wil blijven van wat ik lees, kun je mij volgen op Goodreads.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *