Een overzicht van mijn kerstvakantie

Na 9 weken doorbikkelen op stage was het eindelijk zover, de kerstvakantie is begonnen. En man, man, man wat was ik eraan toe. 42 uur per week aanwezig zijn op kantoor, 2 avonden in de week sporten én in het weekend uitgaan, hakt er toch meer in dan ik had verwacht. Ondanks dat ik wel even rust kon gebruiken, zit dat er in de kerstvakantie meestal niet in. Want hoe leuk de kerstvakantie ook is, er is altijd zoveel te doen. In dit artikel deel ik met jullie wat ik in de kerstvakantie allemaal gedaan heb. Lees je mee?

De eerste week

Maandag is het weer tijd om te sporten. Sinds ik met een vriendin naar de sportschool ga, gaan we trouw 2 keer per week. Maandag is een dag die we vast proberen aan te houden om de week goed te beginnen. Tijdens stage is het voor ons alleen mogelijk om ’s avonds te sporten. Nu we vrij zijn overdag, besloten we eens ’s middags te gaan. Wat is dat fijn zeg! Het is lekker rustig en we kunnen onze hele workout afwerken zonder te hoeven wachten tot een bepaald apparaat vrij is.

Dinsdag is het kerstavond. ’s Ochtends sliep ik uit om vervolgens in mijn kerstpyjama naar beneden te gaan en Kerstfilms te kijken. Ik keek A Bad Mom’s Christmas en de laatste film in de Christmas prince trilogie: a Christmas Prince the Royal Baby. ’s Avonds hebben we met het gezin kerstcadeautjes uitgepakt. Van mijn ouders heb ik een prachtig horloge, een decemberkalender en een flugel gekregen. De flugel is misschien niet een heel pedagogisch verantwoord cadeautje, maar wel heel lekker ;). Van mijn zusje kreeg ik een setje shower mousse. Echt super leuk allemaal!

Eerste Kerstdag! Vandaag zijn we bij mijn oma in Tilburg. De dag bestaat vooral uit lekker eten, gezelligheid en het jaarlijkse potje Triviant. Triviant is echt mijn favoriete spel en ik vind het dan ook ontzettend jammer dat we het maar eens per jaar spelen.

Kerst bij onze oma in Tilburg betekent makkelijk eten. Mijn oma woont in een verzorgingstehuis waar elke dag van de week voor haar gekookt wordt in het restaurant. Dit betekent dat mijn oma geen pannen heeft en we er dus voor kiezen om lekker makkelijk Chinees te halen. Wel had oma een heel fancy toetje in huis gehaald, namelijk een ijstaart. Ontzettend mooi en natuurlijk heel lekker!

Tweede Kerstdag vierden wij bij mijn oom en tante. Daar hebben we gegourmet, monopoly gespeeld en veel gelachen.

Vrijdag, de dag na Kerst. Vandaag besteedde ik tijd aan het opruimen en schoonmaken van mijn kamer. Aan het eind van de dag wandelde ik naar de bibliotheek om mijn boeken terug te brengen. Ook nam ik mijn camera mee, om foto’s te maken van de prachtige zonsondergang. Ik ben erg blij met het resultaat van alle foto’s. Daarom heb ik ze met jullie gedeeld in dit artikel.

Ondanks dat op zondag mijn vader jarig is, ben ik toch naar de sportschool geweest. Om deze week 2x te gaan, moesten we wel op zondag. Mijn vader vond het gelukkig helemaal prima en na zo’n 2 uur stond ik weer thuis en kon ik mij klaarmaken om uit eten te gaan.

We zijn gaan eten bij Ribsfactory in Breda. Mijn ouders en zusje zijn dol op spareribs, ik alleen iets minder. Gelukkig staan er naast spareribs ook andere gerechten op de kaart. Ik at een Black Angus steak en hij was heerlijk. Het tentje vonden we alleen wat minder gezellig, dus waarschijnlijk zullen we niet terugkeren in Breda. Maar een andere Ribsfactory kan zeker nog eens op de planning worden gegooid.

De tweede week

Dinsdag was het dan zo ver, de laatste dag van 2019! Overdag had ik rijles, wat echt super goed ging! Begin van de avond is een vriendin naar mij gekomen. We hadden een diner samengesteld uit allemaal verschillende hapjes en een lekkere wijn. Ik lust eigenlijk helemaal geen wijn, maar deze was toch best lekker.

Nadat we ons hadden klaargemaakt voor het feest ’s avonds/’s nachts, moesten we natuurlijk wel een selfie maken met een cliché snapchatfilter.

Woensdag was het tijd om uit te brakken van het feest. We waren om 5 uur thuis, wat niet extreem laat is voor ons doen. De middag bestond uit Netflix en het opruimen van de benedenverdieping. Want de feestdagen zijn heel leuk, maar ze brengen ook veel rommel met zich mee. ’s Avonds genoot ik van Adem in Adem uit van Jochem Myer. Mijn moeder en ik zijn ontzettend fan van hem en we hebben al zijn shows gezien. Het wordt hoog tijd om een van zijn shows eens live te gaan bekijken!

Na maanden zin te hebben in McDonalds was het vrijdag eindelijk zo ver. Ik ging naar Tilburg om te shoppen en als lunch at ik heerlijke McDonalds. Heel ongezond en totaal geen duurzame keuze, maar wel enorm lekker.

Ik ben ontzettend goed geslaagd! Ook heb ik gelijk aan mijn doel kunnen werken om meer uit mijn fashion comfort zone te stappen. Ik paste een hoop kledingstukken en kwam ook met meer thuis dan ik had verwacht.

Dit was hem dan, het overzicht van mijn kerstvakantie. Ik heb een hoop leuke dingen gedaan en ik heb daarom ook zeker genoten van de vakantie. Nu nog even 1,5 week knallen op stage en dan ga ik alweer terug naar school! Wat gaat de tijd toch snel.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *